Αιγές

Η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων

Το αφιέρωμα της Καθημερινής στις Αιγές

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, το περιοδικό Κ της εφημερίδας Η Καθημερινή κυκλοφόρησε με εξώφυλλο το ελεφαντοστέινο πορτρέτο του Φιλίππου Β' από το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, και αφιέρωμα στις Αιγές με συνέντευξη της Προϊσταμένης της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αγγελικής Κοτταρίδη. Η κ. Κοτταρίδη μίλησε για το νέο λεύκωμα "Αιγές: Η βασιλική μητρόπολη των Μακεδόνων" των εκδόσεων Ολκός (με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση), γραμμένο από την ίδια, αλλά και για τους αρχαίους Μακεδόνες, το ανάκτορο και την ιστορία των Αιγών, και τα υπό εξέλιξη έργα για τη δημιουργία του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Εικονικού Μουσείου "Μέγας Αλέξανδρος: από τις Αιγές στην Οικουμένη".

Το τεύχος Κ της Καθημερινής όπου περιλαμβάνεται το αφιέρωμα μπορείτε να το κατεβάσετε σε ψηφιακή μορφή από τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://kathimerini.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx

Το κείμενο της συνέντευξης της κ. Κοτταρίδη στην Τασούλα Επτακοίλη είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή PDF στο academia.edu, στις δημοσιεύσεις της κ. Κοτταρίδη (angeliki kottaridi).

Εδώ παραθέτουμε ψηφιοποιημένες τις σελίδες του αφιερώματος. Συνημμένο εδώ θα βρείτε κι' ένα έγγραφο word, όπου οι σελίδες του αφιερώματος είναι σε αναγνώσιμο μέγεθος.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους των Αιγών που έστειλαν τα συγχαρητήριά τους, μετά την κυκλοφορία του αφιερώματος, μέσω της ιστοσελίδας μας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης!

article.docx

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση