Αιγές

Η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων

«Πρόσωπο ή προσωπείο»: Η προσωπο-ποίηση

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, το «Προσωπείο» που προβάλλει ένα «Πρόσωπο», ή κρύβει ένα άλλο, έρχεται να συμπληρώσει την παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Πρόσωπο ή Προσωπείο» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.

Μια performance με τίτλο «Προσωπο-ποίηση», σε δημιουργικό διάλογο με τα έργα της έκθεσης, αναζητά τόπους όπου το Εγώ μπορεί να συναντηθεί και να συνομιλήσει με το Άλλο, και ψάχνει απαντήσεις στο ερώτημα, πότε ένα πρόσωπο μετενσαρκώνεται σε ένα άλλο, ή υποδύεται ρόλους.

Η performance βασίζεται σε μια ιδέα του επιμελητή της έκθεσης, Γιώργου Λιόλιου, και σε κείμενα των Γαστόν Μπακέρο – Οκτάβιο Παζ, διασκευασμένα από τον ίδιο. Στη σκηνοθεσία, o Γιώργος Λιόλιος συνεργάστηκε με τη Γλύκα Διονυσοπούλου, η οποία έχει και την επιμέλεια κίνησης της παράστασης.

Η έκθεση «Πρόσωπο ή Προσωπείο» παρουσιάζεται από τις 22 Δεκεμβρίου στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας, και θα διαρκέσει ως τις 22 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια σπονδυλωτή έκθεση ζωγραφικής, που αρθρώνεται χρονικά σε δύο περιόδους και καλεί τους επισκέπτες να δουν και ν’ αναγνωρίσουν τα πρόσωπα και τα προσωπεία των ανθρώπων που συνθέτουν το πρόσωπο ενός τόπου. Περιλαμβάνει έργα που δημιούργησαν και εκθέτουν για πρώτη φορά ειδικά για την έκθεση αυτή, δεκαέξι σύγχρονοι καλλιτέχνες που ζουν στην Ημαθία και συναντώνται, ως καλλιτεχνική ομάδα με τίτλο «Εμείς οι άλλοι», μέσα από διαφορετικές κινηματικές επιρροές, τεχνικές, τρόπους και αυστηρά προσωπικούς δρόμους, σε μια κοινή «άσκηση» πάνω στην ετερότητα του Εγώ.

Η performance θα παρουσιαστεί στο χώρο της έκθεσης, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 19:00 με δωρεάν για το κοινό είσοδο.

Πληροφορίες: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, τηλ. 23310 92347, efahma@culture.gr

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση