Αιγές

Η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών συμμετείχαν πανηγυρικά στην πανελλαδική δράση ‘’Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές’’. 5, 6 και 9 Ιουνίου 2013

Στην πρώτη πόλη των Μακεδόνων και στην καλύτερη ώρα του χρόνου, στις καταπράσινες Αιγές, περιηγηθήκαμε στα μνημεία και το φυσικό τους περιβάλλον, περπατήσαμε σε αρχαίους δρόμους και μονοπάτια, χαρήκαμε και γιορτάσαμε τον όμορφο τόπο που ανέθρεψε, ενέπνευσε και φιλοξενεί θεούς, ήρωες και ανθρώπους.

Με άξονα και τόπο γνωριμίας τον ακατάλυτο δεσμό μνημείου και περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο:

• Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Φυσικό Περιβάλλον, Μνημεία και Τέχνη στις Αιγές’’.

• Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, περιήγηση από αρχαιολόγο και γεωπόνο στη Βασιλική Νεκρόπολη, το Ανάκτορο και την Ακρόπολη των Αιγών.

• Την Κυριακή 9 Ιουνίου, έφιππη και πεζή περιήγηση σε αρχαίους δρόμους και μονοπάτια στην πόλη και τη χώρα των Αιγών. Τιμώντας την αγάπη των αρχαίων Μακεδόνων, «ιπποδαμόνων και ιππιοχαρμών», για τα άλογα, ξαναζήσαμε έναν αρχαίο τρόπο ταξιδιού και εμπειρίας του πολυποίκιλου και δραματικού τοπίου.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση