Αιγές

Η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ημαθία

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετέχει και φέτος στη δράση "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, από την Παρασκευή 5 ως την Κυριακή 7 Ιουνίου, με δραστηριότητες για το κοινό σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Στόχος των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και της ιστορικής παράδοσης, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, η ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών ομάδων πολιτών και η προαγωγή της τουριστικής ανάπτυξης μέσα από εκδηλώσεις που ποικίλλουν και εναρμονίζονται με το εκάστοτε φυσικό περιβάλλον και την κατά τόπους ιστορική και πολιτιστική παράδοση.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 5 Ιουνίου και ώρα 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. δύο παράλληλες δράσεις στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας και στην ιστορική συνοικία της Μακαριώτισσας, και την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. μία ακόμη δράση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών. '

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στη δράση του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας με τίτλο «Μυρσίνες, ρόδα, κυπαρίσσια και πλατάνια: δέντρα και λουλούδια χαρίζουν ονόματα στην Παναγία», αναζητούμε με αφορμή την περιοδική έκθεση του μουσείου «Παναγία μου» τα προσωνύμια της Παναγίας που σχετίζονται με κάθε είδους δέντρο και φυτό, ενώ στη δράση με τίτλο «Περπατώντας στη χριστιανική συνοικία της Μακαριώτισσας: Γνωριμία με τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή Βέροια» θα περιηγηθούμε στους μικρούς κήπους των βυζαντινών ναών της Αναστάσεως του Χριστού και των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών και τη δράση με τίτλο ''Στον τρυφερό λειμώνα'': Άνθη, αρώματα και ομιλίες θνητών και αθανάτων στο μακάριο τοπίο των Αιγών, με αφορμή και οδηγό τον Ομηρικό Ύμνο στη Δήμητρα με την περιγραφή του επεισοδίου της αρπαγής της Περσεφόνης στο ανθισμένο λιβάδι της Ελευσίνας και την ομόθεμη τοιχογραφία στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκροταφείου των Τύμβων, με θέμα τα λουλούδια.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για το κοινό :
23310 29737 (δράσεις Βέροιας: Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, Βυζαντινά - Μεταβυζαντινά Μνημεία Μακαριώτισσας, Μ. Πολατίδου, Μ. Χειμωνοπούλου)
23310 92347 (δράση Αιγών: Αρχαιολογικός Χώρος Αιγών/Μουσείο των Βασιλικών Τάφων, Ιωάννης Γραικός)

ΕΦΑ_ΗΜΑΘΙΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_ΠΡΑΣΙΝΕΣ_ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ_ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ-1.pdf

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση