Αιγές

Η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων

Παράλληλες δράσεις της έκθεσης "Δώρα της Γης με αντοχή στο χρόνο"

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης "Δώρα της Γης με αντοχή στο χρόνο" που συνδιοργάνωσαν το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας (Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας) και το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και η ομάδα όπερας The Medium Project παρουσιάζουν σε πανελλήνια πρώτη τη μουσική γαστριμαργική περιπέτεια του Αμερικανού συνθέτη Lee Hoiby «Bon Appétit!», για τρεις παραστάσεις, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 21:00 και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 18:00 και τις 21:00.

Στο πνεύμα του αποφθέγματος της Julia Child «Η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία, αλλά χαρά», η όπερα του Hoiby αφήνει την αίσθηση στους θεατές ότι παρακολουθούν τη δημιουργία μιας «λιχουδιάς», τόσο μουσικής όσο και γαστρονομικής.

Η περιοδική έκθεση «Δώρα της Γης με αντοχή στο χρόνο» αποτελεί τη συμμετοχή του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. στην 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και επιθυμεί να προβάλει την ελλαδική φύση και βιοποικιλότητα ως διαχρονική πηγή πόρων και έμπνευσης για την ευημερία του ανθρώπου και την ανάπτυξη της κοινωνικής ζωής, του πολιτισμού, της οικονομίας και των επιστημών.

Η διάρκεια της έκθεσης παρατείνεται έως και τις 15 Νοεμβρίου 2015.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και την παράσταση «Bon Appétit!» (μεταξύ των συντελεστών της οποίας είναι, σε ρόλο έκπληξη, ο γνωστός σεφ ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος) στον ιστότοπο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.teloglion.gr/el/node/18025

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση