Αιγές

Η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων

Οι "Βασιλικοί Παίδες" συναντούν "Τα παιδιά της άνοιξης"

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασιλικοί Παίδες» του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων ταξιδεύει το Φεβρουάριο στη Αλεξάνδρεια Ημαθίας και υλοποιείται στις αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμΕΑ ''Τα Παιδιά της Άνοιξης ''.

Το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων με χαρά ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμΕΑ ''Τα Παιδιά της Άνοιξης '' για υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων των Αιγών στο χώρο τους.

Έτσι, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασιλικοί Παίδες» ταξιδεύει στη Αλεξάνδρεια Ημαθίας και υλοποιείται στις αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων του Κέντρου. Η συνεργασία των εκπαιδευτικών του Κέντρου με το προσωπικό του Μουσείου για την προσαρμογή του προγράμματος, οι εφαρμογές σε ολιγομελή τμήματα - αντίστοιχα των ομάδων εργασίας του Κέντρου - και, κυρίως, η ένθερμη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών του Κέντρου συνυπογράφουν την επιτυχία του εγχειρήματος. Οι παρουσιάσεις και τα δημιουργικά εργαστήρια επιτρέπουν τη διαθεματική προσέγγιση των εκθεμάτων που απόλαυσαν «Τα Παιδιά της Άνοιξης» κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών και κάνουν πιο προσιτή την ίδια την έννοια της Ιστορίας μας.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο μήνας δημιουργικότητας και αλληλεπίδρασης να είναι μόνο η αρχή της σχέσης του Μουσείου μας με τη συγκεκριμένη κοινότητα και να εμπνεύσει κι άλλες.

Δύο εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιήθηκαν ήδη στο Κέντρο στις 10 και 17 Φεβρουαρίου, ενώ ένα ακόμη προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 24 του μήνα.

Δείτε τις δράσεις του Κέντρου "Τα παιδιά της Ανοιξης":
http://eeeek-alexandr.ima.sch.gr/

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση