Αιγές

Η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων

Οι Αιγές στην ετήσια αρχαιολογική συνάντηση για τη Μακεδονία και τη Θράκη

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου, τα νέα ευρήματα των Αιγών στην 27η Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και τη Θράκη,

Με 78 ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθεί, από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2014, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για τις ανασκαφές του 2013 στη Μακεδονία και τη Θράκη. Φέτος, είναι η εικοστή έβδομη χρονιά αυτών των Συναντήσεων όπου παρουσιάζεται πληθώρα νέου αρχαιολογικού υλικού, δημοσιοποιούνται σημαντικές ανακοινώσεις και διατυπώνονται γόνιμες παρατηρήσεις και συνθετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις σχετικές με τις αρχαιότητες της Μακεδονίας και Θράκης.

Το απόγευμα της πρώτης ημέρας των εργασιών του ΑΕΜΘ, την Πέμπτη 13 Μαρτίου στις 17:45, η Προϊσταμένη της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δρ Αγγελική Κοτταρίδη θα παρουσιάσει τους νέους βασιλικούς τάφους στις Αιγές.

Ακολουθεί στις 18:00 η ανακοίνωση των αρχαιολόγων της ΙΖ' ΕΠΚΑ Ι. Γραικού και Γ. Παπαζαφειρίου, με τίτλο "Σωστική ανασκαφή στο οικόπεδο ανέγερσης του κεντρικού κτηρίου του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών".

Μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες πρόγραμμα του ΑΕΜΘ από εδώ.

ΑΕΜΘ-2013-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.pdf

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση