Νέοι "Oρίζοντες" για τις Αιγές σε ευρωπαϊκά προγράμματα

Το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών έχει τη χαρά ν' ανακοινώσει πως συμμετέχει στο έργο Η2020 DigiArt – “The Internet Of Historical Things And Building New 3D Cultural Worlds” μαζί με άλλους επτά ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Το έργο, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ερευνα και την Τεχνολογία Horizon 2020, στοχεύει να οδηγήσει σε καινοτόμους τρόπους ανάλυσης, παρουσίασης και αλληλεπίδρασης με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Συντονιστής της ομάδας των συμμετεχόντων οργανισμών είναι το Liverpool John Moores University - General Engineering Research Institute, ενώ συμμετέχουν επίσης, εκτός από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας (που συμμετέχει μέσω των Αιγών), στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Γαλλίας (CNRS), το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, το Πανεπιστήμιο Sophia Antipolis της Νίκαιας, η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Διαχείρισης του σπηλαίου Scladina στις Αρδέννες του Βελγίου, καθώς και οι εταιρείες VulcanUAV και Pix4D.

Το έργο, συνολικής διάρκειας 36 μηνών, και συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκατομμυρίων ευρώ (η οποία καλύπτεται κατά 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή), έχει ως αντικείμενο την έρευνα για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της ανάδειξης χώρων πολιτισμού. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας θα συνεισφέρει στο έργο παρέχοντας πληροφοριακό και οπτικό περιεχόμενο για την ανάπτυξη των μοντέλων και την πιλοτική τους εφαρμογή.

Θα σας ενημερώνουμε τακτικά για τις εξελίξεις και αυτού του νέου και πολύ ενδιαφέροντος έργου μας μέσω του ιστότοπου και των μέσων κοινωνικής μας δικτύωσης, ενώ φιλοδοξούμε αυτή η συνεργασία μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ν' αποτελέσει την αφετηρία για συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και σε άλλα ευρωπαϊκά έργα στο μέλλον!

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση