Αιγές

Η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων

Ηχοι της «Εύηχης Πόλης» στα μουσεία της Βέροιας και των Αιγών

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά οργανώνεται φέτος το μουσικό φεστιβάλ «Βέροια Εύηχη Πόλη» από την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής (21 Ιουνίου), και για μια ακόμη χρονιά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετέχει στη διοργάνωση του φεστιβάλ, ντύνοντας με μουσική τα αρχαιολογικά μουσεία της Ημαθίας.

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 9:00, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας θα ντυθεί ηχητικά στους ήχους του σαξόφωνου της Αννας Παπανίδου, σ’ ένα μουσικό ταξίδι στην pop και τη rock μουσική.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 21:00, οι Αιγές φιλοξενούν στον αύλειο χώρο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων την πρώτη μεγάλη παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που υποδέχθηκαν θερμά τόσο το κοινό όσο και οι κριτικοί, τον «Ερωτόκριτο» του Δημήτρη Μαραμή.

Με αναφορές από τα blues, τη jazz και τη rock, η σύγχρονη μελοποίηση στη μουσική φόρμα του μιούζικαλ ενός έργου που γράφτηκε τέσσερις αιώνες πριν, επηρεασμένο από τα μεσαιωνικά ιπποτικά μυθιστορήματα και επηρεάζοντας με τη σειρά του βαθιά τη νεοελληνική ποίηση, αναδεικνύει τη διαχρονικότητα μιας ερωτικής ιστορίας που μιλά για την «αρρώστια του έρωτα», τη φιλία, την ανδρεία και την προσφορά του ατόμου προς τη χώρα του.

Ερμηνεύουν ο Θοδωρής Βουτσικάκης, η Ιωάννα Φόρτη, η Ελένη Δημοπούλου και ο Γκωτιέ Βελισσάρης.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 21:00, το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας φιλοξενεί μια συναυλία αφιερωμένη στη μεγάλη ερμηνεύτρια της τζαζ Nancy Wilson, μια μοναδική performer που έμεινε στην ιστορία ως "the Baby" και είδε την καριέρα της να απογειώνεται μεσα από τη συνεργασία της με τον σαξοφωνίστα Cannonball Adderley. Η πιανίστρια, performer και vocalist Χριστίνα Συριοπούλου επιστρέφει στη γενέτειρά της πλαισιωμένη από τρεις μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής, το Γιώργο Κοντραφούρη στα πλήκτρα, το Ντίνο Μάνο στο μπάσο και το Βασίλη Ποδαρά στα drums.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση