Διεθνής Ημέρα Μουσείων, 18 Μαΐου: Εκδηλώσεις στις Αιγές και τη Βέροια

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με εκδηλώσεις στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας (Δευτέρα 16 Μαϊου), το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών (Τετάρτη 18 Μαϊου) και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας (Παρασκευή 20 Μαϊου).

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, έχει καθιερώσει τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day), ημέρα κατά την οποία η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη.

Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται διεθνώς με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2016 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετέχει στον εορτασμό με εκδηλώσεις στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας (Δευτέρα 16 Μαϊου), το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών (Τετάρτη 18 Μαϊου) και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας (Παρασκευή 20 Μαϊου). Παράλληλα, η είσοδος και στα τρία μουσεία θα είναι ελεύθερη για το κοινό την Τετάρτη 18 Μαϊου.

Το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας στις 16 Μαϊου πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βυζαντινά τείχη και παραδοσιακά σπίτια στην αυλή του Μουσείου» με τη σχολική ομάδα του 12ου Νηπιαγωγείου Βέροιας, στο πλαίσιο συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών στις 18 Μαϊου θα φιλοξενήσει ομάδα προσφύγων που διαμένουν προσωρινά στο στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας, με ξενάγηση στην έκθεση.

Την Παρασκευή 20 Μαϊου στις 21:00, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με θέμα τον Έρωτα και την Αγάπη στην αρχαία Ελλάδα, με τίτλο «Pervigilium Veneris – Αφροδίτης Αγρυπνία».

Διευκρινίζουμε πως η ημερίδα η οποία δημοσιοποιήθηκε από άλλους φορείς και σε μέσα ως μία από τις δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία και θα δημοσιοποιηθεί εγκαίρως.

Πληροφορίες:
Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών
Αρχαιολογικός χώρος Αιγών, Βεργίνα, τηλ. 23310-92347

Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας
Ανοίξεως 47, τηλ. 23310 24972

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
Θωμαΐδος 26, Βέροια, τηλ. 23310 25847

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση