Αιγές

Η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων

Στο φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού

Εκδηλώσεις πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ημαθίας και της Πέλλας, το βράδυ της πανσελήνου, την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 21:00. Οπως κάθε χρόνο, το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει εκδηλώσεις εορτασμού της πανσελήνου του Αυγούστου σε αρχαιολογικούς χώρου και μουσεία της χώρας. Η ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στη δράση, διοργανώνοντας μουσικές εκδηλώσεις που θα σμίξουν το παρελθόν με το παρόν κάτω από το φως του ολόγιομου αυγουστιάτικου φεγγαριού.

• Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων των Αιγών, στη Βεργίνα, θα παρουσιάσουμε ένα «λαϊκό πανηγύρι στο αυγουστιάτικο φεγγάρι» με μασκοφόρους, κατσούλια, ζουρνάδες και γκάιντες από το Ρουμλούκι και τη Μακεδονία. Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με το λαογραφικό αρχείο Γιώργη Μελίκη και την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βεροίας.

• Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, θα γιορτάσουμε την πανσέληνο με μια συναυλία με σόλο σαξόφωνο από την Άννα Παπανίδου, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βεροίας.

• Στον αρχαιολογικό χώρο της Σχολής Αριστοτέλους στη Νάουσα, θ’ ακούσουμε έντεχνη ελληνική μουσική από το μουσικό σχήμα των Ν. Ζιαμπάκα και Ν. Παπαδόπουλου, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας.

• Στον αρχαιολογικό χώρου Λόγγου Έδεσσας, ‘’Τι φεγγάρι απόψε!...’’ Θα παρουσιάσουμε τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου από την Θεατρική ομάδα των φίλων του συλλόγου καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων, σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας.

• Στον αρχαιολογικό χώρος Πέλλας, θα γιορτάσουμε την ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου με συναυλία κρητικής παραδοσιακής μουσικής, σε συνεργασία με τη ΔΗΠΕΚΑ Πέλλας.

Πληροφορίες:
Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα): 23310 92347
Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας: 23820 31160
IZ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων: 23810 24356
Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας: 23310 24972
ΚΕΠΑ Βέροιας: 2331078100

δελτίο τύπου πανσέληνος.docx

  • Στο φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση