Εκπαιδευτικά Προγράμματα

"Βασιλικοί Παίδες"

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στόχο έχει να παρουσιάσει όψεις του αρχαίου βίου στην κοιτίδα του μακεδονικού βασιλείου και πρωτεύουσα του κράτους, προσεγγίζοντας πτυχές των θεσμών της εκπαίδευσης, της παιδικής ηλικίας, της εφηβείας και της ενηλικίωσης. Απευθύνεται σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών και σε διαμορφωμένο χώρο στο πρώην Δημαρχείο της Βεργίνας.

Οι δραστηριότητες στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι γνωστικού και δημιουργικού χαρακτήρα: γνωριμία με τις ασχολίες «παίδων» και «εφήβων» στη βασιλική αυλή, την εκπαίδευσή και την αμφίεσή τους, το γυμνάσιο και τον οίκο. Περιλαμβάνονται δραστηριότητες, όπως κατασκευή ενδυμάτων, καυσίας, υφαντού σε αργαλειό, παζλ και αναμνηστικού της επίσκεψης από πηλό.

Για την προετοιμασία της επίσκεψης των παιδιών προηγείται ενημέρωση από τον εκπαιδευτικό, καθώς και θεατρικό δρώμενο στην τάξη, ενώ προτείνεται και σειρά δράσεων για μετά την επίσκεψη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.Υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής του προγράμματος κατόπιν συνεννόησης, ανάλογα με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα της ομάδας.

Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ το βιβλίο για τον εκπαιδευτικό για την προετοιμασία της επίσκεψης και το βιβλίο για το μαθητή, που χρησιμοποιείται κατά τη εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Βασιλικοί Παίδες Βιβλίο για τον εκπαιδευτικό.pdf Βασιλικοί Παίδες βιβλίο για το μαθητή.pdf

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση